Składniki:
- 50 dkg pokrojonych na porcje filetów z pangi lub tilapii
- 1 duża, pokrojona w kostkę cebula
- 1 drobno pokrojony ząbek czosnku
- 1 szklanka kwaśnej śmietany kremowej
- sól, pieprz
Składniki: 50 dkg filetów z dorsza pokrojonych na porcje 1 obrana, podzielona na cząstki pomarańcza 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki pikantnego keczupu szczypta mielonego imbiru sól Sposób przyrządzenia: Porcje ryby oprószyć solą i imbirem, skropić sokiem z cytryny, posmarować keczupem. Tak przygotowane filety ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce do pieczenia, obłożyć cząstkami pomarańczy,…
Składniki: 50 dkg podzielonego na porcje fileta z pangi kilka „piórek” zielonej cebulki pokrojonej na 2 cm odcinki 2 cm kawałek kłącza imbiru pokrojony w zapałkę 1 łyżka oleju 1 łyżka jasnego sosu sojowego Sposób przyrządzenia: Przyprawione solą i pieprzem porcje ryby ugotować na parze. W międzyczasie na patelni rozgrzać olej, dodać cebulkę, imbir i…
Składniki: 20 dag filetów z pangi (lub innej ryby) 1 szklanka ryżu 1 łyżeczka soli 2 jajka bułka tarta olej roślinny Sposób przyrządzenia: Ryż zalać 2 szklankami wody, dodać przyprawy .Doprowadzić do wrzenia, powoli gotować ok.5-7 minut. Następnie przykryć pokrywką i odstawić na 15 minut. Dokładnie umyte i wysuszone filety z pangi pokroić w drobną…