Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: panga

Panga w sosie chrzanowym

Składniki: 80 dkg filetów z pangi 1 kg innej mrożonej ryby 4 dkg tłuszczu sól Sos chrzanowy składniki: 10 dkg tartego chrzanu 4 dkg masła 3 dkg mąki ½ szklanki śmietany wywar sól,cukier,ocet,1/4 l rosołu lub wywaru jarzynowego 1-2 żółtka Sposób przyrządzenia; Filet z pangi i inną rybę, opłukać ,osolić, skropić octem . Ułożyć na…

Pstrąg duszony w winie

Składniki: 1 duży sprawiony i oskórowany pstrąg kilka posiekanych piórek zielonej cebulki 1,5  szklanki białego wytrawnego wina estragon do smaku cytryna pokrojona w plastry sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Przyprawionego wcześniej pstrąga ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym, podlać winem, obsypać cebulką i estragonem. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni  C i piec często…

Karaś pieczony w piekarniku

Składniki: 4 sprawione, duże karasie sok z 1 cytryny natka pietruszki olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę dokładnie umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie karasie nasmarować olejem, jamę brzuszną wypełnić natką pietruszki. Piec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do…

Filet z pangi w cieście

Składniki: 1 kg podzielonych na porcje filetów z pangi lub innej ryby sól, pieprz cytryna olej do głębokiego smażenia Ciasto: 2 jajka 1 łyżka oleju ½ szklanki białego wytrawnego wina 15 dkg mąki pszennej sól Sposób przyrządzenia: Porcje ryby podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem. Składniki ciasta dokładnie zmiksować. W odpowiednio dużym rondlu rozgrzać…

Filet z flądry z grzybami

Składniki: 50 dkg podzielonych na porcje filetów z flądry lub innej ryby 2 łyżki masła 1 pokrojona w kostkę cebula 25 dkg grzybów leśnych lub pieczarek pokrojonych w plastry 1 szklanka śmietany kremowej 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Porcje ryby przyprawić solą i pieprzem, ułożyć na blasze do pieczenia. Na patelni rozgrzać…