Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi w cieście

Składniki:

  • 1 kg podzielonych na porcje filetów z pangi lub innej ryby
  • sól, pieprz
  • cytryna
  • olej do głębokiego smażenia

    Ciasto:

  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina
  • 15 dkg mąki pszennej
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    Porcje ryby podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem. Składniki ciasta dokładnie zmiksować. W odpowiednio dużym rondlu rozgrzać olej. Porcje ryby moczyć w cieście i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanym oleju, gotowe wykładać na papierowy ręcznik aby usunąć nadmiar tłuszczu Przed podaniem udekorować cytryną i zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *