Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z flądry z grzybami

Składniki:

  • 50 dkg podzielonych na porcje filetów z flądry lub innej ryby
  • 2 łyżki masła
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 25 dkg grzybów leśnych lub pieczarek pokrojonych w plastry
  • 1 szklanka śmietany kremowej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Porcje ryby przyprawić solą i pieprzem, ułożyć na blasze do pieczenia. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut mieszając, dodać grzyby i powoli smażyć aż odparuje wytwarzający się sos, dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Tak przygotowanym sosem obłożyć porcje ryby. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Podawać z ulubionymi dodatkami.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *