Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: panga

Ruloniki z pangi

Składniki: 4 filety z pangi sok z jednej cytryny 2 średnie czerwone cebulki 2 łyżki masła ½ kg pomidorów 2 strąki czerwonej papryki pęczek koperku pęczek Bazyli 8 plastrów wędzonego boczku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce .Cebulę obrać, pokroić…

Łosoś norweski z piekarnika imbirem pachnący

Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu chili szczypta tartego imbiru 2 ząbki czosnku 2 cytryny 1 łyżka brązowego cukru posiekana zielona cebulka Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić, odstawić na 15 minut. Tak przygotowane porcje ryby ułożyć na blasze do pieczenia i upiec w piekarniku.…

Śledzie w sosie musztardowym

Składniki: 6 płatów śledziowych 4 łyżki musztardy 4 jajka 2 kiszone ogórki kilka marynowanych grzybków 2 łyżki oleju mleko Sposób przyrządzenia: Śledzie myjemy, moczymy w mleku , żeby nie były za słone, kroimy na porcje. Układamy na półmisku. Jajka gotujemy na twardo, białka siekamy na drobno.  Żółtka rozetrzeć z musztardą , dodać posiekane białka i…

Zapiekanka z rybą

Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 kg pangi 4 duże cebule 1 kg pieczarek 1 szklanka kwaśnej śmietany mąka do panierowania sól, pieprz olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ziemniaki myjemy i w garnku z osoloną wodą gotujemy, studzimy, kroimy w plasterki. Filety z pangi myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, dzielimy na porcje, przyprawiamy , oprószamy…