Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: panga

Rybny gulasz z pangi

Składniki: 1 kg filetów z pangi 10 dkg słoniny 3 średnie cebule 2 łyżki mąki 2 łyżki pasty pomidorowej 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 2 czerwone papryki 2-3 ząbki czosnku ½ łyżeczki majeranku szczypta kminku kostka bulionowa sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i mąką.…

Panga zapiekana z porami

Składniki: 60 dkg pangi sok z jednej cytryny 2 pory ½ szklanki słodkiej śmietanki 2-3 łyżki startego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki oleju 1 pomidor 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, tymianek Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, skropić cytryną, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawić na 20 minut. Pory oczyścić,…

Filet z pangi zapiekany z kukurydzą

Składniki: 1/2 kg filetów z pangi 1 szklanka mleka 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula kilka liści selera naciowego 1 szklanka wywaru warzywnego mąka sól, pieprz 1 łyżeczka curry Sposób przyrządzenia: Filety umyć , pokroić na niewielkie kawałki i zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Osuszyć na papierowym ręczniku. W miseczce wymieszać mąkę, curry i…

Panga z pomarańczą

Składniki: 2 kg filetów z pangi 4 pomarańcze pęczek zielonej pietruszki sól świeżo zmielony biały pieprz 2-3 łyżki masła 4 łyżki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i białym pieprzem. Filety ułożyć na żaroodpornym półmisku posmarowanym oliwą. Pomarańcze wyszorować szczoteczką we wrzątku. Dwie pomarańcze obrać i podzielić na…