Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: owoce morza

Spaghetti z krewetkami

Składniki: • 500 g spaghetti • 250 g zielonych szparagów • 250 g białych szparagów • 1 czerwona cebula • 4 łyżki oliwy • 125 ml białego wina • 1 łyżeczka soku z cytryny • 1 pęczek bazylii • 150 g wędzonego łososia • 2 łyżki ziaren pinii • ocet winny • 1 szczypta cukru…

Krewetki na różowo

Składniki: • 125 dag mrożonych krewetek • 1 puszka ananasa Sos: • 1 łyżka soku z cytryny • 1 łyżka majonezu • 1 łyżka pikantnego ketchupu • 1 łyżka świeżego startego chrzanu • sól • pieprz Sposób wykonania: Krewetki rozmrozić po czym skropić je sokiem z cytryny. Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny, śmietaną,…

Przegrzebki ze słodkimi ziemniakami i melonem

Składniki: 2 duże słodkie ziemniaki 3 łyżki oliwy 1 łyżka masła 3 łyżki dobrej tartej bułki ½ melona pociętego na drobne paseczki 2 łyżeczki octu balsamicznego 2 łyżeczki majonezu sól, pieprz do smaku 1 małży przegrzebek sok z cytryny mieszanka sałat Sposób przyrządzenia: Słodkie ziemniaki dokładnie umyć, zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 3…

Wstążki z krewetkami i szparagami

Składniki: 500 g zielonych szparagów 300 g makaronu wstążki 4 łyżki oliwy z oliwek łyżka cukru 4 szalotki 3-4 ząbki czosnku sok z ½ cytryny 400 ml bulionu rybnego 60 g śmietanki kremówki 250 g ugotowanych krewetek 2 łyżki ziaren czerwonego pieprzu sól Sposób wykonania: Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. W między czasie pokroić…