Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wstążki z krewetkami i białą fasolą

Składniki:

    • 2 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • 2 łyżki oliwy
    • 250 g białej fasoli
    • 250 ml bulionu rybnego
    • 2 łyżki octu balsamicznego
    • 500 g wstążki
    • 20 całych krewetek
    • 1 pęczek bazylii
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cebulę i czosnek drobno posiekać po czym zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy po czym dodać fasolę, zalać całość bulionem i trzymać na małym ogniu ok. 5-6 min.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz octem balsamicznym.
    W między czasie gotować makron w osolonej wodzie.
    Następnie oczyścić krewetki, usuwając, głowy, ogony, wyjąć ze skorupy i usunąć czarne jelito po czym smażyć na reszcie oliwy i połączyć z fasolą.

    Gotowy makaron odcedzić i wymieszać fasolką i krewetkami.
    Przed podaniem posypać posiekaną bazylią oraz świeżo zmielonym pieprzem.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronike P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *