Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z krewetkami

Składniki:

    • 500 g spaghetti
    • 250 g zielonych szparagów
    • 250 g białych szparagów
    • 1 czerwona cebula
    • 4 łyżki oliwy
    • 125 ml białego wina
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 1 pęczek bazylii
    • 150 g wędzonego łososia
    • 2 łyżki ziaren pinii
    • ocet winny
    • 1 szczypta cukru
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z krewetek usunąć pancerz i czarne jelito po czym dokładnie je umyć pod bieżącą wodą.
    Następnie na patelni rozgrzać oliwę, wówczas dodać 100 g masła i wrzucić cebulę pokrojoną na talarki, trzymać na ogniu aby się lekko poddusiła, wówczas wrzucić posiekany czosnek i pozostawić na ogniu ( uważać aby się nie zarumieniły).
    Pod patelnią zwiększyć ogień i dodać krewetki, gotować ok. 2-3 min cały czas mieszając do momentu, aż nabiorą różowego koloru i dodać sok z cytryny oraz bazylię.
    Gotować jeszcze przez chwilę cały czas mieszając.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki.
    Spaghetti ugotować wg. przepisu na opakowaniu po czym odcedzić i wymieszać z 1 łyżką miękkiego masła i połową sosu z krewetek.
    Przed podaniem resztę sosu wylać na makron.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *