Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki na różowo

Składniki:

    • 125 dag mrożonych krewetek
    • 1 puszka ananasa

    Sos:
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżka majonezu
    • 1 łyżka pikantnego ketchupu
    • 1 łyżka świeżego startego chrzanu
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Krewetki rozmrozić po czym skropić je sokiem z cytryny.
    Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny, śmietaną, ketchupem oraz chrzanem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Ananasa odsączyć z zalewy, pokroić na małe kawałki, które wymieszać z krewetkami.
    Polać całość sosem, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Wstawić do lodówki na 2 godz.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Katarzyna S

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *