Składniki: 3 łyżki musztardy 1 szklanka śmietany ½ szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki posiekanych listków estragonu 3 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku sok z cytryny ocet, sól, cukier, pieprz do smaku 1 kieliszek wytrawnego wina Sposób przyrządzenia: Musztardę wymieszać ze śmietaną, miksować, dodawać po trochę oliwę. Zmiksowany sos wymieszać z…
Tag: ostry
Listy
Sos warzywny Marzeny
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 2 marchewki kawałek selera 2 pietruszki 1 cebula 1 ziemniak ½ szklanki śmietany 1 szklanka bulionu warzywnego ½ szklanki posiekanego zielonego koperku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Warzywa umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, osolić i dodać masło. Chwilę poddusić i zalać gorącym rosołem. Ugotować do miękkości, lekko przestudzić i zmiksować. Przygotowany…
Sosy pomidorowe
Pikantny sos pomidorowy z ziołami
by Lidia Biegun • • 0 Comments
Szczupak
Filet ze szczupaka z cukinią i grzybami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Panga
Filet z pangi w zielonym sosie
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z pangi 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i koperku 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone porcje ryby przyprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać masło i…