Składniki:
- 2 filety z sandacza (około 60 dkg)
- 1 brokuł
Sos kwaśno ostry:
- 1 papryczka chili
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka tartego imbiru
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu 3%
- sól, pieprz do smaku
Składniki: 1 szkl. ketchupu ½ szkl. octu winnego ½ szkl. białego wytrawnego wina 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka musztardy sól Sposób wykonania: Połączyć ketchup z winem, octem praz musztardą. Pod koniec cały czas mieszając powoli dolewać oliwę. Doprawić do smaku solą oraz cukrem pudrem.
Składniki:
Klopsiki:
Sos:
Składniki: 1 łyżka keczupu 1 łyżeczka musztardy w proszku 1 łyżka ciemnego rumu (2 krople olejku rumowego) 2 ząbki czosnku, pokrojone 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki brzoskwiń, obranych ze skóry i pokrojonych (lub dżem brzoskwiniowy) 1 łyżka sosu Haisin 1 łyżka sosu Worcester chili, czarny pieprz Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki miksować do momentu aż…
Pikantny sos śliwkowy Składniki: 75 dkg śliwek (najlepsze węgierki) 2,5 łyżki oleju 2 łyżki drobno pokrojonej czerwonej cebuli 1,5 drobno pokrojonego czosnku 1,5 oczyszczonej i drobno pokrojonej papryki jalapeno ½ łyżki curry ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu sojowego sok z 1 pomarańczy sok z 2 cytryn Sposób przyrządzenia: W…