Składniki: 3 pory 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 50 g orzechów piniowych 1 łyżeczka mielonego kminku 1 cytryna Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju i maśle podsmażyć orzechy na zloty kolor, wówczas dodać kminek i trzymać jeszcze na ogniu około 30 sekund. Po tym czasie wrzucić pory pokrojone w cienkie krążki. Zalać całość sokiem wyciśniętym…
Tag: orzechy
Listy
Biszkopt orzechowy
by Mariusz Sławski • • 1 Comment
Składniki: 6 jajek 6 łyżek cukru pudru 1 szkl. orzechów laskowych i włoskich 2 łyki tartej bułki sok z ½ cytryny tłuszcz bułka tarta cukier puder Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru pudru po czym dodać sok z cytryny, wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę oraz posiekane orzechy. delikatnie połączyć.…
Listy
Legumina śmietanowa z orzechami
by Daria Bolesta • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 1 szkl. śmietanki 1 szkl. mąki krupczatki 1 szkl. cukru pudru ½ szkl. orzechów masło sok owocowy Sposób wykonania: Migdały uprażyć na suchej patelni po czym drobno je posiekać. Następnie jajka z dodatkiem cukru dokładnie utrzeć po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo mąkę, śmietankę oraz migdały. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć…
Listy
Legumina śmietanowa z migdałami
by Marta • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 1 szkl. śmietanki 1 szkl. mąki krupczatki 1 szkl. cukru pudru ½ szkl. migdałów masło sok owocowy Sposób wykonania: Migdały uprażyć na suchej patelni po czym drobno je posiekać. Następnie jajka z dodatkiem cukru dokładnie utrzeć po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo mąkę, śmietankę oraz migdały. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć…
Listy
Rurki z serem i orzechami
by Grażyna • • 0 Comments
Składniki: 300 g makaronu rurki 100 g sera pleśniowego 100 g włoskich orzechów 2 ząbki czosnku 200 ml śmietany 2 łyżki oliwy ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć orzeszki około 3 minut po czym dodać pokrojony ser, śmietanę oraz posiekaną…