Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina śmietanowa z orzechami

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 szkl. śmietanki
  • 1 szkl. mąki krupczatki
  • 1 szkl. cukru pudru
  • ½ szkl. orzechów
  • masło
  • sok owocowy

Sposób wykonania:

  1. Migdały uprażyć na suchej patelni po czym drobno je posiekać.
    Następnie jajka z dodatkiem cukru dokładnie utrzeć po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo mąkę, śmietankę oraz migdały.
    Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej masłem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 1 godziny.
    Przed podaniem polać sokiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *