Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rurki z serem i orzechami

Składniki:

  • 300 g makaronu rurki
  • 100 g sera pleśniowego
  • 100 g włoskich orzechów
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml śmietany
  • 2 łyżki oliwy
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć orzeszki około 3 minut po czym dodać pokrojony ser, śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać ii doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Chwilę jeszcze trzymać na ogniu i polać odcedzony makaron.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *