Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt orzechowy

Składniki:

  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 1 szkl. orzechów laskowych i włoskich
  • 2 łyki tartej bułki
  • sok z ½ cytryny
  • tłuszcz
  • bułka tarta
  • cukier puder

    Sposób wykonania:

    Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru pudru po czym dodać sok z cytryny, wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę oraz posiekane orzechy. delikatnie połączyć.
    Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
    Przed podaniem każdy kawałek  udekorować keksem bitej śmietany

1 comment for “Biszkopt orzechowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *