Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt piaskowy

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 szkl. cukru pudru
  • ½ szkl. mąki pszennej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • op. budyniu śmietankowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tarta bułka
  • tłuszcz

    Sposób wykonania:

    Żółtka razem  cukrem dokładnie utrzeć po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo, budyń, proszek oraz make pszenną i ziemniaczaną.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 35 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *