Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt otulony kokosem

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 szkl. cukru pudru
  • ½ szkl. mąki
  • krupczatki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • ½ szkl. wiórków koksowych
  • tłuszcz
  • wiórki kokosowe

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem pudrem po czym dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie wymieszać.
    Następnie dodać obie mąki i wiórki koksowe.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej obficie wiórkami kokosowymi.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *