Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt z owocowym jabłkowym musem

Składniki:

  • kostka masła
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 4 jajka
  • 2 szkl. mąki torowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 3 szkl. musu jabłkowego
  • tłuszcz do formy
  • tarta bułka do formy

    Sposób wykonania:

    Masło utrzeć razem z cukrem pudrem po czym cały czas ucierając dodawać stopniowo po 1 jajku po czym dodać proszek i obie mąki.
    Całość dokładnie wymieszać.
    ¾ powstałego ciasta wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Na cieście rozsmarować jabłkowy mus i wylać na niego pozostałe ciasto.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *