Składniki:
- 80 dag filetów z okonia
- 2 cytryny
- starta gałka muszkatołowa
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
- 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka sosu Worcester
- olej
- mąka
- garść świeżej trybuli
- szczypta cukru
- sól
- biały pieprz
Składniki: filety z okonia morskiego 2 pęczki białych szparagów sok z 2 cytryn 100 ml jasnego sosu sojowego 1 łyżka zielonej pasty curry sól biały pieprz Sposób wykonania: Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować ok. 15 min. Po tym czasie szparagi odcedzić, odstawić aby ostygły, wówczas skropić je obficie sosem sojowym i ponownie odłożyć.…
Składniki: 5 okoni ½ szklanki ziaren sezamu lub słonecznika ½ szklanki bułki tartej 2 jajka sok z cytryny olej 1 łyżka masła sól, pieprz biały Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, sprawić, wyfiletować pozostawiając skórę, podzielić na porcje. Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut. Tutaj dobra rada. Jako że okonie bardzo…