Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z okonia ze szparagami

Składniki:

  • filety z okonia morskiego
  • 2 pęczki białych szparagów
  • sok z 2 cytryn
  • 100 ml jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka zielonej pasty curry
  • sól
  • biały pieprz

    Sposób wykonania:
    Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować ok. 15 min.
    Po tym czasie szparagi odcedzić, odstawić aby ostygły, wówczas skropić je obficie sosem sojowym i ponownie odłożyć.
    W między czasie filety okonia skropić sokiem z cytryny, posmarować pastą curry oraz oprószyć solą i pieprzem.
    Następnie na każdym filecie ułożyć szparagi i zawinąć filety w ruloniki, które spiąć wykałaczką.
    Odstawić na 2 godz. po czym wstawić do rozgrzanego piekarnika rozgrzanego do 170-180 stopni i piec ok. 30 min.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *