Składniki: 20 dkg żółtego łagodnego sera 1 puszka konserwowej białej fasoli 3 pory/ białe części/ 3 średnie cebule ½ białej kapusty/średnia/ 1 ½ litra rosołu z kostki 2 łyżki śmietany 3 łyżki masła garść posiekanego szczypiorku garść posiekanego zielonego koperku garść zielonej posiekanej pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kapustę drobno poszatkować, cebulę obrać…
Tag: na obiad
Zupa cebulowa
Zupa cebulowa z żółtym ostrym serem
by Asia Richert • • 0 Comments
Zupy
Ostra zupa czosnkowa
by Ula Deka • • 0 Comments
Inne mięsa
Gulasz z królika
by Ola Pieczka • • 0 Comments

Składniki:
- mięso z całego jednego królika
- 15 dkg boczku wędzonego
- 1 duża cebula
- marchewka, por, pietruszka
- 5 dkg suszonych grzybów
- 2 kromki suchego razowego chleba
- łyżka mąki
- ½ szklanki czerwonego wytrawnego wina
- litr bulionu
- 7 łyżek oleju
- sól, pieprz do smaku
Zalewa:
- 100 ml octu balsamicznego
- 1 cebula
- 5 ząbków czosnku
- kilka ziaren, jałowca, ziela angielskiego, liść laurowy
- marchewka
- po 3 łyżeczki soli i cukru

Kurczak
Filet z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym
by Agnieszka Kotlarz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z kurczaka 3 łyżki musztardy kostka masła 6 łyżek majeranku 3 łyżki miodu Sposób przyrządzenia: Mięso z kurczaka myjemy, osączamy na papierowym ręczniku i kroimy w kosteczkę, obtaczamy w majeranku i chłodzimy. Na patelni na małym ogniu roztapiamy masło, wlewamy uprzednio przygotowany sos musztardowo- miodowy i zapiekamy w temperaturze 180 stopni…


-300x207.jpg)
.jpg)