Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na obiad

Łagodna zupa z żółtego sera z dodatkiem białej fasoli

Składniki: 20 dkg żółtego łagodnego sera 1 puszka konserwowej białej fasoli 3 pory/ białe części/ 3 średnie cebule ½ białej kapusty/średnia/ 1 ½ litra rosołu z kostki 2 łyżki śmietany 3 łyżki masła garść posiekanego szczypiorku garść posiekanego zielonego koperku garść zielonej posiekanej pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kapustę  drobno poszatkować, cebulę obrać…

Gulasz z królika

 

Składniki:

  • mięso z całego jednego królika
  • 15 dkg boczku wędzonego
  • 1 duża cebula
  • marchewka, por, pietruszka
  • 5 dkg suszonych grzybów
  • 2 kromki suchego razowego chleba
  • łyżka mąki
  • ½ szklanki czerwonego wytrawnego wina 
  • litr bulionu
  • 7 łyżek oleju
  • sól, pieprz do smaku

     

    Zalewa:

  • 100 ml octu balsamicznego
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • kilka ziaren, jałowca, ziela angielskiego, liść laurowy
  • marchewka
  • po 3 łyżeczki soli i cukru

 

 

Filet z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Składniki: 1 kg filetów z kurczaka 3 łyżki musztardy kostka masła 6 łyżek majeranku 3 łyżki miodu Sposób przyrządzenia: Mięso z kurczaka myjemy, osączamy na papierowym ręczniku i kroimy w kosteczkę, obtaczamy w majeranku i chłodzimy. Na patelni na małym ogniu roztapiamy masło, wlewamy uprzednio przygotowany sos musztardowo- miodowy i zapiekamy w temperaturze 180 stopni…