Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na obiad

Zlepiane kluski

Składniki: 12 kg mąki 3 jajka 2 żółtka białko ½ pęczka bazylii 12 pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Żółtka, jajka oraz zieleninę dokładnie zmiksować po czym dodać mąkę i dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto rozwałkować i pokroić na plastry, które posmarować białkiem i układać jeden na drugim aby się skleiły. Pokroić je na kwadraty i ugotować…

Ravioli z twarożkiem i mozzarella

Składniki: 12 kg mąki 3 jajka 2 żółtka białko ½ pęczka bazylii 12 pęczka natki pietruszki 25 dag twarożku 25 dag mozzarelli garść parmezanu cebula 3 ząbki czosnku oliwa masło pieprz listki bazyli Sposób wykonania: Posiekana cebule i czosnek zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać bazylię oraz roztarte sery. Całość dokładnie wymieszać i doprawić…

Penne z grongozlą

Składniki: 40 dag makaronu penne 2 łyżki masła 20 dag sera grongonzola 2 garście orzechów włoskich Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W miedzy czasie ser pokroić w kostkę i roztopić na rozgrzanym maśle cały czas mieszając. Wówczas ugotowany makaron odcedzić i dodać go do sera. Całość dokładnie wymiesza aby makaron równomiernie pokrył…

Taglaiteelle z borowikami

Składniki: 40 dag tagiatelle 3 dag suszonych borowików 3 cebule 1 łyżka masła natka pietruszki ¾ szkl. słodkiej śmietanki żółtko kieliszek białego wytrawnego wina 2 łyżki parmezanu sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby moczyć w dozie całą noc. Następnego dnia posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojone grzyby i smażyć kilka minut. Następnie wlać…