Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na obiad

Pieczone udka z granatami i brzoskwiniami

Składniki: 4 udka kurze 4 łyżki oleju 4 granaty 150 ml czerwonego wytrawnego wina 8 połówek brzoskwiń z puszki 2 łyżeczki skórki startej z 1 cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Udka oprószyć solą oraz pieprzem po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200…

Skrzydełka kurczaka w czosnkowo pieprzowym sosie

Składniki: 15 dużych skrzydełek z kurczaka 1 jajko 2 łyżki mleka 1 szklanka mąki kukurydzianej 2 łyżki mleka sól, pieprz olej Sos: 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 4 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu czosnek w proszku do smaku Sposób przyrządzenia: Skrzydełka umyć, osuszyć, każde podzielić na 3 części, najcieńsze…

Kurczak duszony z marchewką

Składniki: 1 kurczak 60 dag marchewki 13 dag wędzonej kiełbasy szynkowej 1 łyżka oleju ½ pęczka majeranku 100 ml ciemnego piwa sól pieprz 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania; Kurczaka podzielić na 6 porcji, które obsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie kiełbasę pokroić w kostkę i razem z obraną marchewka poddusić na rozgrzanym…

Zupa piwna z mięsem

Składniki: 60 dag łopatki wieprzowej 1 cebula 2 łyżki oleju 600 ml bulionu 2-3 ziemniaki 2 marchewki kawałek selera ½ główki kapusty 300 ml jasnego piwa ½ łyżki masła ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę pokroić w grubą kostkę po czym zeszklić ją na rozgrzanym oleju, wówczas dodać mięso pokrojone w kostkę.…