Składniki: 350 g krewetek 500 g zielonych ogórków 80 ml majonezu 2 łyżki ketchupu 2 łyżki brandy sól pieprz cukier puder liście sałaty Sposób wykonania: Majonez wymieszać razem z ketchupem oraz brendy po czym doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Następnie ogórki obrać, przekroić wzdłuż na pół po czym pokroić w drobną kosteczkę. Do…
Tag: na obiad
Ryż
Ryż zapiekany z szynką
by Monika Duszyńska • • 0 Comments
Składniki: 350 g ryżu 3 łyżki masła 3 łyżki śmietany 30% 3 żółtka 300 g szynki 1 łyżka tartej bułki sól Sposób wykonania: Ryż dokładnie opłukać po czym przesmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego masła. Gdy stanie się szklisty wlać 700 ml osolonej wody. Gotować na małym ogniu około 20 minut. W między czasie żółtka ubić…
Drób
Pasta z wątróbki z winem
by Karina Prus • • 0 Comments
Składniki: 200 g wątróbek drobiowych 150 g cebuli 4 łyżki masła 50 ml słodkiego wina sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Oczyszczone wątróbki pokroić w plastry po czym smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego masła, wówczas wlać wino i trzymać na ogniu do momentu, aż płyn odparuje. Następnie wątróbki przetrzeć przez sito. Cebulę posiekać po…
Wołowina
Klopsy z ryżem w pomidorowym sosie
by Marzena • • 0 Comments
Wołowina
Wołowina z makaronem i fasolką
by Sylwia Furman • • 0 Comments
Składniki: 500 g wołowiny 150 g kiełbasek salchichas 800 ml bulionu 2 szkl. fasolki szparagowej 2-3 ząbki czosnku 200 ml pasty pomidorowej 4 łyżki oleju 1 cebula 1 liść laurowy 200 g makaronu kolanka gałązka tymianku sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oraz kiełbaski pokroić i zarumienić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekany czosnek i cebulę.…

