Składniki: 8 kotletów jagnięcych 1 łyżka przyprawy cytrynowo- pieprzowej 2 jajka 1 szkl. bułki tartej ¼ szkl. oleju Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić po czym oprószyć je przyprawą cytrynową. Następnie zanurzyć je w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju, około3 minut z każdej strony.
Tag: na obiad
Wołowina
Stek wołowy Krzysztofa
by Krzysztof Morawiec • • 0 Comments
Wołowina
Pikantna wołowina z papryką
by Kornelia Świder • • 0 Comments
Składniki: 750 g polędwicy wołowej 1 zielona papryka 1 żółta papryka 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki przyprawy cajun 8 szpikulców bambusowych Sposób wykonania: Szpikulce bambusowe zalać wodą i odstawić na 30 minut. W między czasie mięci pokroić na 2 cm plastry a papryki na 2 cm kawałki. Następnie nadziewać całość na przemian na szpikulce. Szaszłyki…
Drób
Polędwiczki drobiowe na przekąskę
by Tadeusz Pękala • • 0 Comments
Składniki: 600 g polędwiczek drobiowych 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki przyprawy uniwersalnej 2 jajka 1/3 szkl. oleju sos słodko -kwaśny Sposób wykonania: Polędwiczki pokroić na mniejsze kawałki. Następnie mąkę wymieszać z przyprawą po czym maczać w niej mięso a następnie zanurzać go w lekko roztrzepanym jajku. Smażyć kurczaka na rozgrzanym oleju około 4-5 minut.…



