
Składniki:
- 400 g spaghetti
- sól
- 500 g pomidorów z puszki
- 3 żółte strąki papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- szczypta suszonego oregano
- 1 szczypta chili w proszku
- 150 g sera grongonzola
- 1 cebulka
- 80 g parmezanu

Składniki: 300 g mąki pszennej sól 5 jaj 50 g piersi indyka 100 g polędwicy wieprzowej 100 g szynki parmeńskiej 100 g moratdelii 200 g parmezanu pieprz gałka muszkatołowa 2 l bulionu Sposób wykonania: 3 jajka, mąkę oraz szczyptę soli zagnieść w ciasto, które przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. W między czasie filet…
Składniki: 500 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 cebula sól 400 g makaronu tagliatelle 2 łyżki masła 2 łyżki ostrej papryki w proszku 250 ml bulionu 125 g kwaśnej śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym…
Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 75 g boczku 1 marchewka ½ łodygi selera naciowego 2 łyżki oliwy z oliwek 400 g mieszanego mięsa mielonego 100 ml czerwonego wina sól pieprz 100 ml mleka 1 łyżeczka posiekanego oregano 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 łyżka cukru 400 g spaghetti 50 g startego parmezanu tymianek Sposób wykonania:…
Składniki: 50 dag wątróbek kurzych 1 cebula 10 węgierek duże jabłko sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym po czym rozłożyć na niej obrane jabłka pokrojone w cząstki i śliwki przekrojone na pół, pozbawione pestek. Następnie oprószyć całość majerankiem oraz kminkiem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i zapiekać ok. 30…