Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na obiad

Wątróbka cielęca z cebulką

Składniki: 2 łyżki oliwy 55 g masła 2 cebule 1 ząbek czosnku 500 g wątróbki cielęcej garść posiekanej natki pietruszki 7 łyżek wytrawnego białego wina sól pieprz Sposób wykonania:  Posiekaną cebulę oraz czosnek zeszklic na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła. Gdy cebula się zarumieni wyjąć ją razem z czosnkiem a na patelnie wrzucić wątróbkę pokrojoną…

Spaghetti Urszuli

Składniki: 2 jajka 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki startego pecorino 1 łyżka oliwy 25 g masła 1 ząbek czosnku 175 g pancetty 400 g spaghetti sól pieprz Sposób wykonania: Spaghetti ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie rozgrzać oliwę razem z masłem i przesmażyć pancettę pokrojoną w kostkę oraz czosnek. Gdy pancetta zrobi…

Przegrzebki z selerem naciowym

Składniki: 12 przegrzebków bez muszli 150 g selera naciowego 1 szalotka 150 ml bulionu z ryby 2 łyżki oleju sezamowego 2 kawałki imbiru 2 łyżeczki wina ryżowego 2 łyżki sosu ostrygowego sól Sposób wykonania: Przegrzebki wrzucić do gorącego bulionu i gotować około 30 minut. W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć seler pokrojony na kawałki,…