Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mozzarella

Bakłażany z mozzarellą

Składniki: Składniki: 2 bakłażany 4 pomidory łyżka posiekanych liści bazylii, 30dag mozzarelli, łyżka startego parmezanu, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy. Sposób przygotowania: Każdy bakłażan pokrój wzdłuż na 6 plastrów, obierz go ze skóry. Posól i odstaw na 30 minut. Opłucz i wytrzyj. Posmaruj z obu stron oliwą i połóż na pergaminie na blasze do pieczenia.…

Sznycle cielęce Iwony

Składniki: 8 plastrów cielęciny 4 pomidory 30 dkg mozzarellii 5 łyżek oleju ½ szklanki czarnych oliwek szczypta oregano ½ szklanki listków bazylii Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć i pokroić na sznycle, delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Oliwki pokroić w krążki. Mozorellę pokroić w plasterki.…

Pieczarki czosnkiem pachnące

Składniki: 50 dkg pieczarek 1 łyżka drobno posiekanego czosnku 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki i rozmarynu 1 łyżka oliwy 2 łyżka tartego sera mozarella 1 drobno posiekana cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, przyciąć trzony, pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek i cebulę, zeszklić nie rumieniąc. Dodać plastry pieczarek, dusić aż…

Kieszonki z indyka z mozzarellą

Składniki: 1,5 kg indyka 20 oliwek pęczek bazylii 20 dag mozzarelli 1 szkl. bulionu sól pieprz olej Sposób wykonania: Mięso podzielić na 3  kawałki, w których na środku naciąć nożem aby powstały kieszonki, które oprószyć solą oraz pieprzem. W każda kieszonkę włożyć kawałek mozzarelli, kilka oliwek oraz listki bazylii. Spiąć wykałaczkami i obsmażyć na rozgrzanym…