Składniki:
- Składniki:
- 2 bakłażany
- 4 pomidory
- łyżka posiekanych liści bazylii,
- 30dag mozzarelli,
- łyżka startego parmezanu,
- sól,
- pieprz,
- 3 łyżki oliwy.
Sposób przygotowania:
Każdy bakłażan pokrój wzdłuż na 6 plastrów, obierz go ze skóry. Posól i odstaw na 30 minut. Opłucz i wytrzyj. Posmaruj z obu stron oliwą i połóż na pergaminie na blasze do pieczenia. Piecz 8 minut w temp. 200 stopni. Pomidory sparz i obierz ze skórki, przekrój i wyjmij pestki. Miąższ posiekaj i dodaj do niego bazylię. Przypraw. Na blasze do pieczenia ułóż największe 4 plastry bakłażana, na każdym z nich ulóż warstwę pomidorów, plaster mozzarelli, , a na końcu parmezan. Piecz 15 minut w temp. 200stopni.Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad