Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki czosnkiem pachnące

Składniki:

  • 50 dkg pieczarek
  • 1 łyżka drobno posiekanego czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki i rozmarynu
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżka tartego sera mozarella
  • 1 drobno posiekana cebula
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby oczyścić, przyciąć trzony, pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek i cebulę, zeszklić nie rumieniąc. Dodać plastry pieczarek, dusić aż odparuje wytwarzający się sos, przyprawić solą i pieprzem, dodać zioła, wymieszać. Podawać z pieczywem. Przed podaniem posypać serem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *