Składniki: 5 porcji kurczaka ½ cytryny 4 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 125 ml wytrawnego białego wina 400 g pomidorów z puszki w zalewie szczypta cukru ½ łyżeczki cynamonu w proszku ½ łyżeczki mielonych goździków ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego sól pieprz 400 g serca karczochów 8 czarnych oliwek Sposób wykonania: Na rozgrzanej…
Tag: mięso
Listy
Pieczony kurczak z cytryną
by Damian Paczkowski • • 0 Comments
Listy
Pieczony kurczak z oregano
by Krystian Zwoliński • • 0 Comments
Listy
Kiełbaski jagnięce w sosie pomidorowym
by Żaneta Bujak • • 0 Comments
Składniki: 500 g chudej zmielonej jagnięciny 55 g okruchów z bułki 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka kminku szczypta cynamonu sól pieprz 1 jajko 2 łyżki oliwy Sos pomidorowy 800 g pomidorów z puszki z zalewą ¼ łyżeczki cukru 50 ml oliwy 1 ząbek czosnku ¼ łyżeczki cynamonu 1…
Listy
Szaszłyki z marynowanej jagnięciny
by Iza Dobrzyńska • • 0 Comments
Składniki: sok z 2 cytryn 100 ml oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego oregano sól pieprz 700 g udźca jagnięcego 2 zielone papryki 2 cukinie 12 cebulek perłowych 8 liści laurowych cząstki cytryny Sposób wykonania; Mięso pokroić w dużą kostkę po czym skropić je oliwą oraz sokiem z cytryny i dodać posiekane czosnek, oregano,…



