Składniki:
- 1i1/2 kg. żeberek wieprzowych
- 30 dag. koncentratu pomidorowego
- 150 ml. miodu
- kostka rosołowa
- sól
- pieprz
- bazylia
Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 20 dag. moreli kostka rosołowa pieprz sól 4 łyżki oleju rozmaryn Przygotowanie: Mięso posyp solą i pieprzem, skrop olejem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Morele zalej szklanką przygotowanego rosołu i odstaw ,aby zmiękły. Postaw na gaz, dolej jeszcze szklankę rosołu, ugotuj ,odparuj i przypraw do smaku. Polędwiczki zapiekaj 20…
Składniki: 1 kg. surowego boczku 5 jajek 5 łyżek bułki tartej łyżeczka vegety sól pieprz pęczek włoszczyzny Przygotowanie: Z włoszczyzny gotujemy wywar i doprawiamy do smaku. Boczek mielimy. Dodajemy jajka, bułkę tartą i vegetę. Mieszamy i masę dzielimy na dwie części. Z każdej formujemy walec i zawijamy na kawałku gazy. Końcówki gazy zawiązujemy. Mięso wkładamy…
Składniki: 4 kotlety schabowe 2 ziemniaki szklanka mleka jajko 5 łyżek mąki vegeta olej ostra mielona papryka Sposób przyrządzenia Schab rozbijamy. Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach. Odciskamy, dodajemy mleko,4 łyżki mąki, jajko, vegete, paprykę. Wyrabiamy ciasto. Kotlety obtaczamy w mące a następnie w cieście. Smażymy w głębokim oleju na złoty kolor. Przepis na…