Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Boczkowy przysmak

Składniki:

  • 1 kg. surowego boczku
  • 5 jajek
  • 5 łyżek bułki tartej
  • łyżeczka vegety
  • sól
  • pieprz
  • pęczek włoszczyzny

    Przygotowanie:
    Z włoszczyzny gotujemy wywar i doprawiamy do smaku. Boczek mielimy. Dodajemy jajka, bułkę tartą i vegetę. Mieszamy i masę dzielimy na dwie części. Z każdej formujemy walec i zawijamy na kawałku gazy. Końcówki gazy zawiązujemy. Mięso wkładamy do wywaru i gotujemy godzinę na małym ogniu. Następnie wyjmujemy, studzimy i zdejmujemy gazę.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *