Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa z patelni

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • cebula
  • czerwona papryka
  • bakłażan
  • cukinia
  • 2 pomidory
  • 4 łyżki oliwy
  • sól

    Przygotowanie:
    Pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy do zrumienienia. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do ziemniaków. Smażymy, aż cebula się zrumieni. Cukinię i bakłażana również kroimy w kostkę i wrzucamy do ziemniaków z warzywami. Smażymy 5 minut. Dodajemy obrane ze skórki i grubo pokrojone pomidory. Doprawiamy i smażymy 15 minut. Podajemy z ryżem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *