Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wieprzowiny

Kotlety schabowe Giewont

Składniki: 1 kg schabu bez kości ( wystarczy mniej w zależności na ile osób) 10 dkg masła 2 jajka bułka tarta mąka smalec do smażenia 1 oscypek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ubić mięso, na środek ułożyć starty na tarce ser oscypek, zawinąć, spiąć wykałaczkami, obtoczyć w bułce i jajku. Smażyć na smalcu na patelni. Przepis…

Boczek wieprzowy po seczuańsku

Składniki: 1 kg chudego boczku 8 ząbków czosnku 5 plastrów świerzego imbiru 5 piór zielonej cebulki 1 łyżka ziaren pieprzu Sos: 1 łyżka dobrej herbaty liściastej 1 szklanka wody 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki białego wytrawnego wina 2 łyżki cukru ½ łyżki oleju sezamowego mąka Sposób przyrządzenia: W małym rondlu zagotować 1 szklankę wody,…

Babka na bekonie

Składniki: 10 długich plastrów chudego boczku 30 dag mięsa mielonego wieprzowego cebula przyprawa do mięsa mielonego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Do mięsa mielonego skroić w drabiną kostkę średnią cebule dodać sól, pieprz i przyprawę Wszystko zawinąć boczkiem, a następnie włożyć w aluminium lub rękaw foliowy do pieczenia. Piec w niskiej temperaturze ok 150 stopni C…

Schabik pachnący ziołami

Składniki: 1 kg schabu z kością 3 łyżki dobrej musztardy 1 cebula drobno posiekana 3 ząbki czosnku, drobno posiekane bazylia, tymianek, nasiona selera, pieprz kajeński sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso, natrzeć solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Zioła, pieprz kajeński, cebulę i czosnek wymieszać.  Mięso dokładnie nasmarować…