Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Boczek wieprzowy po seczuańsku

Składniki:

    • 1 kg chudego boczku
    • 8 ząbków czosnku
    • 5 plastrów świerzego imbiru
    • 5 piór zielonej cebulki
    • 1 łyżka ziaren pieprzu

    Sos:

    • 1 łyżka dobrej herbaty liściastej
    • 1 szklanka wody
    • 4 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżki białego wytrawnego wina
    • 2 łyżki cukru
    • ½ łyżki oleju sezamowego
    • mąka


    Sposób przyrządzenia:
    W małym rondlu zagotować 1 szklankę wody, dodać herbatę, gotować 3 minuty, odcedzić. Wywar przelać do większego rondla, dodać pieprz, imbir, czosnek, pokrojony na porcje boczek, gotować na małym ogniu 30 minut odwracając. Tak przygotowane mięso przenieść do naczynia służącego gotowaniu na parze ( alternatywnie w durszlaku wiszącym w garnku nad wrzącą wodą i przykrytego pokrywką) dodać zieloną cebulkę i gotować powoli przez 2 godziny. Z podanych składników i  odcedzonego wywaru z gotowania boczku przygotować sos, zagęścić mąką. Podawać z jarzynami z wody i ziemniakami, ryżem lub pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *