Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wieprzowiny

Poledwiczka a’la Student-Burżuj

Składniki: jeden kawałek polędwiczki wieprzowej 3 cebulki ananas ½ kg pieczarek śmietana ryż kurkuma, papryka ostra zioła prowansalskie, bazylia, oregano oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Do gara cebulkę, niech się rumieni, na to polędwiczka krojona jak na gulasz, niech się dusi. dodajemy do tego kurkumę, zioła prowansalskie, bazylię i paprykę ostrą. Po kilku minutach puści…

Wędzonka wieprzowa z kapustą włoską

Składniki: 2,5 kg szynki, boczku lub bekonu 1 nieduża kapusta włoska 6 ziaren pieprzu Sposób przyrządzenia: Mięso umieścić w odpowiednio dużym rondlu, zalać zimną wodą, dodać pieprz ziarnisty i doprowadzić do wrzenia. Gotować zbierając dokładnie szumowiny. Przykryć rondel pokrywką i gotować 2 i pół godziny na małym ogniu. Kapustę podzielić na ćwiartki, dodać do gotującego…

Kulki miesne z papryka

 

Składniki:

 

  • 2 cebule
  • 50dag dojrzałych pomidorów
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 6 łyżek oleju
  • szklanka rosołu warzywnego
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 50dag mielonego mięsa
  • 2 jaja
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 1/2 łyżeczka słodkiej papryki

Schab w chrzanowej skorupce

Składniki: 50 dkg schabu bez kości 2 łyżki tartego chrzanu ½ szklanki śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć. Przyprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 1 godzinę. Utarty chrzan wymieszać ze śmietaną i tym sosem posmarować obficie mięso. Piekarnik nagrzać do temperatury około 180 stopni C i piec mięso przez około 1…