Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wieprzowiny

Schab z niebiesko pleśniowym serem Iwony

Składniki: 6 schabowych kotletów 20 dkg niebieskiego pleśniowego sera 15 dkg żółtego sera gouda 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki kilka listków szałwii kilka listków majeranku kilka listków rozmarynu sól, pieprz do smak olej Sposób przyrządzenia: Kotlety schabowe umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, naciąć wzdłuż  kieszonkę, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć obranym przeciśniętym  przez praskę …

Karkówka z tabasco Iwony

Składniki: 1 kg karkówki 3-4 ząbki czosnku ¼ szklanki oliwy sól, pieprz 1 łyżeczka  białej gorczycy 1 łyżeczka mielonej kolendry sos tabasco 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka 4 cebule kilka listków świeżego oregano Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć pokroić w poprzek włókien, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek…

Kotlety w winie z ziołami

Składniki: 4 kotlety schabowe 1 łyżeczka rozmarynu ½ łyżeczki szałwii 1 zabek czosnku ½ szkl białego wytrawnego wina sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek posiekać po czym dodać do niego rozmaryn, szałwię, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszać i natrzeć kotlety. Następnie zalać je 1 szklanką wody i trzymać na małym ogniu około 45 minut. Po tym…

Żeberka w miodzie i powidłach

Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych 2 łyżki miodu 1 łyżka powideł śliwkowych 1 kieliszek  sosu z marynowanego imbiru 1 kieliszek białego wytrawnego wina 3 łyżki jasnego sosu sojowego ½ łyżeczka pieprzu Sposób wykonania: Sos z imbiry wymieszać z białym winem oraz sosem sojowym. Doprawić do smaku pieprzem i wylać na żeberka. Ostawić na 1 godzinę.…