Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wołowe

Flaki wołowe z marchewką

Składniki: 80 dag wołowych flaków 1,5 l rosołu 2 gotowane marchewki sól pieprz gałka muszkatołowa majeranek imbir Sposób wykonania: Flaki dokładnie umyć, płukać kilkakrotnie w wodzie po czym je ugotować. Następnie pokroić je w paseczki i zalać je rosołem, trzymać na ogniu około 2-4 godzin. Gdy flaki się zgotowują dodać do nich marchewkę pokrojoną w…

Kotlety z wołowiny i ziemniaków

Składniki: 1 kg ziemniaków 30 dag mięsa wołowego cebula łyżka zmielonych pestek słonecznika 2 jaja 4-6 łyżek mąki 8 łyżek tartej bułki pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki i razem z posiekaną cebulą przesmażyć na rozgrzanej oliwie. W między czasie ziemniaki ugotować mundurkach po czym je obrać i zemleć…

Klopsiku po grecku

Składniki: 8 listków bazylii 7,5 dag owczego sera 1 cebula 1 marchew 25 dag mielonego mięsa wołowego 1 żółtko 1 łyżeczka soli ziołowej łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju Sposób wykonania: Do mięsa dodać posiekaną cebulę, startą na tarce marchewkę oraz żółtko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz papryką. Z masy formować…