Składniki: 8 kotletów ze schabu 1 ½ kg ziemniaków 3 łyżki masła 4 łyżki mąki 7 jajek olej sól, pieprz do smaku sok z 2 cytryn Sposób przyrządzenia: Kotlety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na dobę. Lekko podpiec w piekarniku. Ziemniaki…
Tag: mięso wieprzowe
Listy
Gołąbki z mięsa z grzybowym farszem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Aromatyczna czosnkowa pieczeń z boczku
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 3 kg boczku 7 ząbków czosnku 1 ½ szklanki mleka 3 łyżki przyprawy typu Vegeta ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Boczek umyć, osączyć na papierowym ręczniku, zmielić w maszynce do mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać Vegetę i dokładnie rozetrzeć, wymieszać z boczkiem. Dodać mleko,…
Listy
Pieczeń rzymska nadziewana warzywami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 3 średnie cebule 3 jajka 2 czerstwe bułki olej sól, pieprz do smaku Nadzienie: 2 czerwone papryki 2 duże cebule 2 cukinie średniej wielkości ½ szklanki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej 3 żółtka Sposób przyrządzenia: Bułki namoczyć, odcisnąć. Cebulę obrać posiekać przesmażyć na oleju. Do miski przełożyć…