Składniki: 2 lub 3 ozorki wieprzowe 2 cebule 40 g masła warzywa jak do rosołu 1 kwaśne jabłko 1 łyżka dobrej, ostrej musztardy ½ szklanki śmietany kremówki Sposób przyrządzenia: Ozorki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, włożyć do garnka z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Odlać wodę z ozorków, nalać świe¬żą , gotować na ma¬łym ogniu…
Tag: mięso wieprzowe
Wieprzowina
Kolorowe mielone kotlety
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Wieprzowina
Golonki z warzywami
by Monika Czerwiec • • 0 Comments
Wieprzowina
Rolady wieprzowe z ogórkiem
by Katarzyna Krzyżak • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. bulionu 75 dag surowej szynki wieprzowej 15 dag we wędzonego boczku 2 cebule 2 ogórki konserwowe ½ szkl. kwaśnej śmietany łyżka mąki pszennej musztarda olej sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę pokroić w plastry, które lekko rozbić po czym oprószyć solą i oraz pieprzem. Następnie cebulę, boczek oraz ogórki drobno posiekać i rozłożyć…
Wieprzowina
Mieszanka po krakowsku
by Mateusz Kopański • • 0 Comments
Składniki: 50 dag karkówki 2 cebule 2 ząbki czosnku łyżka mąki pszennej bułka paryska kilka łyżek smalcu łyżeczka kminku słodka papryka sól pieprz Sposób wykonania: Mięso natrzeć rozgniecionym czosnkiem, papryką, kminkiem solą oraz pieprzem, odstawić na całą noc. Następnego dnia oprószyć mąką i opiec na silnym ogniu. Następnie podlać wodą i dusić około 1 godziny…