Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowe mielone kotlety

Składniki:

 

  • 70 dkg mięsa mielonego

 

  • 1 duża bułka
  • 1 jajko
  • 1 papryka czerwona konserwowa
  • 1 papryka zielona  konserwowa
  • mały słoiczek oliwek
  • listki Bazyli
  • bułka tarta ,sól, pieprz do smaku,
  • zielona natka pietruszki

 

 

Sposób przyrządzenia:
Bułkę namoczyć w mleku, cebulę obrać i posiekać. Marynowaną paprykę i oliwki drobniutko pokroić. Mięso włożyć do miseczki, dodać odciśniętą bułkę, posiekaną cebulę, paprykę, oliwki i natkę pietruszki. Całość wymieszać z jajkiem przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Z tak powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce. Na patelni z mocno rozgrzanym olejem smażymy na rumiany kolor z 2 stron każda po 5-8 minut z jednej strony. Podajemy z ziemniaczkami i ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *