Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 8 pieczarek
- 1 bulwa fenkułu
- 8 łyżek suszonych pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- 75 g startej fontiny
- 40 g startego parmezanu
- sól
- pieprz
- 4 steki z polędwicy
- oliwa
Składniki: 400 g wołowiny 400 g cielęciny 1 cebula 3 łyżki okruchów białego pieczywa garść natki pietruszki garść rozmarynu 1 jajko sól pieprz 2 łyżki oliwy porcja pomidorów 1 kula mozzarelli 8 łyżek startego parmezanu garstka liści bazylii 1 bochenek białego chleba Sposób wykonania: Do dużej miski włożyć wołowinę, cielęcinę, okruchy chleba, posiekaną cebulę i…
Składniki: 750 g schabu sól pieprz 2 łyżeczki ostrej musztardy 30 g smalcu 2 cebule ½ l bulionu 2 łyżki maki 1 puszka kurek w zalewie 1 słoik kulek melona w syropie 3 łyżki słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą po czym obsmażyć na rozgrzanym smalcu razem z posiekana…
Składniki: 1 kg schabu środkowego 3 ogórki kiszonych 15 dkg pieczarek 1 cebula 2 łyżki musztardy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyty i osuszony schab pokroić na plastry ok. 1,5 cm, cieniutko rozbić przez folię. mięso przyprawić. Tak przygotowane mięso posmarować musztardą, obsypać pokrojonymi drobniutko pieczarkami, ogórkiem, cebulą. Jeśli ktoś lubi może dodać plaster wędzonego boczku.…