Składniki:
- 1 kg surowego boczku
- 10 dag wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- Vegeta
Składniki: 1 kg biodrówki 2 cebule 2 marchewki 2 kalarepy vegeta olej pieprz Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na rozgrzanym oleju. W między czasie meso pokroić w plastry, które lekko rozbić i dodać do cebuli. Następnie marchewkę oraz kalarepę zetrzeć na tarce i dodać do mięsa i cebuli. Całość wymieszać i doprawić…
Składniki: 80 dag wieprzowiny 10 dag suszonych śliwek 10 dag suszonych moreli 2 łyżki masła sól pieprz majeranek sok z cytryny 1,5 szkl. wody Sposób wykonania: Wieprzowinę natrzeć przyprawami i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie ułożyć mięso w brytfannie, posypać wiórkami masła i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na okolono 50…
Składniki: 70 dkg mortadeli 3 szklanki płatków kukurydzianych 2 jajka 3 łyżki śmietany 3-4 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Śmietanę mieszamy z jajkami i mąką. Ciasto powinno być trochę gęstsze jak na naleśniki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do miseczki wysypujemy płatki kukurydziane. Mortadelę kroimy w grube…