Składniki: 50 dag kaszanki 3 pieczarki 2 papryki 2 cebule 3 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć je na rozgrzanym oleju po czym dodać posiekaną cebulę i razem dusić pod przykryciem. Następnie wrzucić jeszcze pokrojoną w kostkę paprykę. Chwile jeszcze smażyć i dodać pokrojoną kaszankę. Trzymać na ogniu aby…
Tag: mięso wieprzowe
Wieprzowina
Kotlety mielone z orzechami
by Janina Kociuba • • 0 Comments
Schab
Schab pod pierzynką z pieczarek i marchewki
by Julita Franek • • 0 Comments
Składniki: 60 dag schabu kilka marchewek 40 dag pieczarek cebula majonez sól pieprz masło Sposób wykonania: Schab pokroić na plastry, które rozbić lekko tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Cebulę posiekać a pieczarki pokroić i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać startą na tarce marchewkę i…
Żeberka
Żeberka w polewie
by Radek Rachwalski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych 2 cebule korzeń selera 35 dag pieczarek vegeta pieprz tymianek bazylia tłuszcz ½ szkl. wody 3 łyżki cukru 3 łyżki octu 3 łyżki maggi 1 słoiczek koncentratu pomidorowego Sposób wykonania: Żeberka podzielić na porcje, które podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie cebulę pokroić w krążki…