Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wieprzowe

Schab w czerwonym winie

Składniki: 8 plastrów schabu 200 k kwaśnej śmietany ½ czerwonego półwytrawnego wina 5 ząbków czosnku sól pieprz olej Sposób wykonania: Plastry schabu lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć sola oraz pieprzem. Następnie ząbki czosnku podgrzać na rozgrzanym oleju po czym ułożyć plastry schabu. Trzymać na ogniu około 3 minut. Po tym czasie wlać wino i gotować…

Karkówka z ananasem i kapustą

Składniki: 4 plastry karkówki puszka ananasów 40 dag kiszonej kapusty kostka rosołowa sól pieprz słodka papryka oregano bazylia tymianek olej Sposób wykonania: Karkówkę natrzeć przyprawami po czym wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Na mięsie rozłożyć plastry ananasa oraz kiszoną kapustę. Całość zalać 1 szklanka…

Schab na niedzielny obiad

Składniki: 1 kg schabu ½ kg boczku ½ kg wędzonych kiełbasek puszka pomidorów 3 kolorowe papryki sól pieprz kostka rosołowa słodka mielona papryka olej Sposób wykonania: Schab pokroić w plastry, które lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą ora pieprzem i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie boczek pokroić w kostkę, i również go przesmażyć na…

Polędwiczki faszerowane z grilla

Składniki: 60 dag polędwiczek wieprzowych 8 dag pieczarek 7 dag szynki 5 dag wędzonego sera jajko łyżka masła 3 łyżki oleju sól mielona słodka papryka kolorowy pieprz Sposób wykonania: Polędwiczki lekko rozbić tłuczkiem po czym je oprószyć solą oraz pieprzem i przesmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie pokrojone grzyby również przesmażyć na rozgrzanym maśle,…