Bardzo smaczna zupa – możecie jeszcze dodać do niej grzanki z czosnkiem. Składniki: • mięso mielone mieszane 1/2 kg • kostka rosołowa wołowa 1 sztuka • kostka rosołowa drobiowa 1 sztuka • por – białe części 2 sztuki • marchewka 2 sztuki • pieczarki 1/2 kg • serki topione tzw. kiełbaski 4 sztuki • koperek…
Tag: mielone mięso
Półmięsne
Pory faszerowane
by Stanisław Morawski • • 0 Comments
Pory faszerowane są moim daniem flagowym jako, że sam je wymyśliłem i z powodzeniem stosuję. Trzeba się trochę pobawić, dlatego radzę zastosować moją kolejność działań. najpierw gęste ciasto naleśnikowe, kiedy będzie odpoczywało kroimy z ziemniaków grube frytki, przygotowujemy pory, zagniatamy mięso, cebulę jedną dodajemy surową do mięsa, drugą zezłocą na patelni. Faszerujemy pory, a gdy…
Pierogi
Pierogi z mięsem i grzybami
by Barbara NW • • 0 Comments
Pierogi
Pieróg z mięsem Magdy
by Magdalena Bojsza • • 0 Comments
Ciasto: 30 dag mąki 20 dag masła lub margaryny 1 jajko 3/4 szklanki śmietany sól Nadzienie: ok.1 kg posiekanego surowego mięsa (wołowe, wieprzowe lub baranie – mogą być wszystkie te gatunki) 10 dag pieczarek lub innych grzybów 4 łyżki posiekanej cebuli pół szklanki tartego sera 2 łyżki mleka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz…