Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mielone mięso

Zapiekane cukinie faszerowane

Składniki: 1 czerstwa bułka 4 średnie cukinie mała cebula pęczek natki pietruszki 30 dag mielonego mięsa 1 jajko 1 łyżeczka średnio ostrej musztardy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej sól, pieprz ząbek czosnku mała puszka pomidorów łyżeczka suszonego oregano 10 dag startego sera ementaler olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Bułkę moczymy w…

Greckie gołąbki dolmades

Składniki: 15 dag. świeżych, młodych liści winogron 30 dag. mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 cebule oliwa z oliwek 2 jajka 10 dag. ryżu długoziarnistego natka pietruszki listki świeżej mięty 2 cytryny sól, pieprz . Sposób wykonania: Liście sparzyć wrzątkiem . Cebule posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać do mięsa razem z ryżem, jajkami i posiekaną drobno…

Meduzy z parówek

Składniki: 5 parówek 15 pieczarek 1 cebula starty ser 1 papryczka chilli sól pieprz Sposób przyrządzenia: Parówki cienkie długie przekroić z dwóch końców na krzyż dosyć głęboko. Smażyć aż się zarumienią. Pieczarki obrać, cebulę również cebule pokroić bardzo drobno. Pieczarki w dużą kostkę. Podsmażamy cebulę, aż się zeszkli. Dodać do niej pieczarki. Po10 minutach dodać…

Leniwe gołąbki

Składniki: 50 dkg mielonego mięsa mieszanego ½ główki kapusty ¾ szklanki ryżu 1 marchewka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka pasty pomidorowej bulion drobiowy 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę pokroić niezbyt drobno. W dużym rondlu zalać kapustę wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 2 do 3 minut odcedzić. Zabieg ten pomoże pozbyć…