
Składniki:
- 5 żółtek
- 100 g cukru pudru
- 250 g serka mascarpone
- 2 białka jaj
- 1 ½ szkl. zimnego espresso
- 4 łyżki marsali
- 20 podłużnych biszkoptów
- 2 łyżki naturalnego kakao
- 4 łyżki gorzkiej czekolady
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: 80 dag mieszanych jagód czarnych i czerwonych(jeżyny, maliny, jagody, poziomki itp) 25 dag sera mascarpone 3 białka 8 dag cukru pudru Sposób wykonania: Mascarpone upić razem z cukrem pudrem po czym dodać białka ubite na sztywną pianę. Delikatnie połączyć. Następnie owoce oczyścić i układać je warstwami w pucharkach przekładając serową masa.
Składniki: koncentrat ciasta biszkoptowego masło 300 g serka mascarpone 3 łyżki likieru amaretto 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 4 żółtka 100 g cukru pudru gorzka czekolada Sposób wykonania: Ciasto upiec według przepisu na opakowaniu. W między czasie żółtka utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo serek mascarpone. Gdy masa zgęstnieje podzielić ją…
Składniki: 5 szkl. liści sałaty 1 cytryna 5 jabłek 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz ¼ nasion słonecznika ½ szkl. sera mascarpone Sposób wykonania: Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok a jabłka pokroić w krążki. Następnie jabłka, skórkę wymieszać, skropić sokiem z cytryny i oliwą oraz oprószyć pieprzem. Przed podaniem masę jabłkową umieścić na…
Składniki: 4 żółtka jaj ½ szklanki słodkiego wina 50 dkg sera maskarpone 2 szklanki mocnej kawy z ekspresu (mocno schłodzona) + 2 łyżki cukru 2 łyżki dobrego kakao 1 szklanka gęstej śmietany ½ szklanki cukru biszkopty (tyle aby wystarczyło na 2 warstwy) Sposób przyrządzenia: W żaroodpornej misce, ubijamy Żółtaka aż staną się puszyste. Wlewamy wino…